euro-iconΚατά την τελευταία δεκαετία οι ηλεκτρονικές πωλήσεις (e-commerce) αυξάνονται περίπου με 19% ανά έτος, ποσοστό μακράν μεγαλύτερο του παραδοσιακού εμπορίου. Ακόμα και στις μαύρες μέρες του 2011 όταν τα ποσοστά του εμπορίου έπεφταν κατά 2%, οι διαδικτυακοί έμποροι απολάμβαναν αύξηση 1.4%, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία των καταναλωτών σχετικά με τις τιμές αλλά και την αύξηση της εξοικείωσης με το internet. Έτσι λοιπόν όσοι είχαν ανοιχτά τα μάτια τους απελευθέρωσαν ένα κύμα καινοτομίας που βελτίωσε δραματικά την οικονομία του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μέχρι πρότινος, όσον αφορά την προσέγγιση νέων καταναλωτών οι e- έμποροι είχαν πέσει σε μία ρουτίνα. Βασίζονταν υπερβολικά στο μάρκετινγκ μέσω των μηχανών αναζήτησης. Το οποίο είχε και τα αντίστοιχα κόστη τα οποία μάλιστα κατά περιόδους αυξάνονται (βλέπε Χριστούγεννα, διακοπές κτλ)

Έτσι λοιπόν ανακάλυψαν την αξία του Search Engine Optimisation (S.E.O) με σκοπό να οδηγήσουν στην σελίδας τους χρήστες χωρίς κόστος. Το Amazon και άλλα παρόμοια site έδειξαν τον δρόμο καταφέρνοντας εντυπωσιακά νούμερα (τάξεως εκατομμυρίων επισκεπτών ανά μήνα) αποκλειστικά από SEO.

Και τότε ξεφύτρωσαν τα κοινωνικά δίκτυα με την υπόσχεση ότι θα φέρουν περισσότερο κόσμο δωρεάν! Να μην ξεχνάμε ότι το Facebook έχει περίπου ένα δισεκατομμύριο χρήστες (~1.000.000.000) και πάνω από το 50% των ηλεκτρονικών πελατών έχει Facebook που αναρτούν τις αγορές τους στον “τοίχο “ τους ή καλούν τους φίλους τους να γνωρίσουν νέες υπηρεσίες!

Οι αριθμοί είναι εξαιρετικά προκλητικοί και υπόσχονται αύξηση κερδών που δύσκολα θα σας άφηνε αδιάφορους κυρίως αν ζυγίσετε τα κέρδη σε σχέση με το μέγεθος της επένδυσης.
Ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτεί η επιχείρηση σας τα πλεονεκτήματα που δίνει το internet, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Η CWA παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε θέματα που αφορούν την διαδυκτιακή σας προβολή αλλά και την διαδικασία βελτιστοποίησης του ιστοχώρου σας (Search Engine Optimization). Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε μια εξειδικευμένη λύση!

Share This: