ECYP2016_vvc_image2

Το έργο Veni Vidi Comedi επιλέχθηκε στις 8 Μαρτίου 2016 από τα μέλη της τοπικής επιτροπής «Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία» του Λουξεμβούργου για να εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στο «Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία».

Το Veni Vidi Comedi προωθεί την ιδέα μαγειρικής υγιεινών, θρεπτικών και γρήγορων γευμάτων από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους με τη χρήση των προτεινόμενων συνταγών, αποφεύγοντας έτσι τα ταχυφαγεία και τα επεξεργασμένα πρώτα υλικά. Καθώς οι συνταγές προέρχονται από όλη την Ευρώπη, οι μάγειρες ανακαλύπτουν τις διασυνοριακές συσχετίσεις σε νέο επίπεδο.

Το «Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία» έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων και τη συμμετοχή τους στο σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Επιβραβεύει τα έργα που πραγματοποιούνται από νέους ανθρώπους που προωθούν την κατανόηση και την ανάπτυξη κοινής αντίληψης της ευρωπαϊκής ταυτότητας και προσφέρουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μέσα στην ίδια κοινότητα.

Το Veni Vidi Comedi  θα ανταγωνιστεί με 27 άλλα εθνικά έργα στην ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει στο Aachen την Πέμπτη 7 Απριλίου, 2016.

Καλή τύχη Veni Vidi Comedi.
https://venividicomedi.eu/

ECYP2016_vvc_image1

Share This: