Η CWA στηρίζει το mining humanistic data workshop (MHDW 2017)

conferences_logoΣτα πλαίσια των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης, η CWA έχει την τιμή να είναι χορηγός του 6ου εργαστηρίου εξόρυξης δεδομένων ανθρωπιστικών επιστημών (mining humanistic data workshop – MHDW 2017).

Το εργαστήριο αποτελεί πλέον θεσμό υπό την αιγίδα των διεθνών συνεδρίων και φέτος θα λάβει χώρα στα πλαίσια του 18ου διεθνούς συνεδρίου στις μηχανικές εφαρμογές νευρωνικών δικτύων (International Conference on Engineering Applications of Neural Networks – EANN 2017) που θα γίνει στην Αθήνα μεταξύ 25-27 Αυγούστου 2017.

Το εργαστήριο διοργανώνεται από έγκριτα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστήμιου και του Πανεπιστημίου Πατρών και αναμένεται να προσελκύσει πρωτότυπες εργασίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Επισκεφτείτε το website του εργαστηρίου στη διεύθυνση https://conferences.cwa.gr/mhdw2017

Share This:

Βράβευση του έργου Veni Vidi Comedi

ECYP2016_vvc_image2

Το έργο Veni Vidi Comedi επιλέχθηκε στις 8 Μαρτίου 2016 από τα μέλη της τοπικής επιτροπής «Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία» του Λουξεμβούργου για να εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στο «Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία».

Το Veni Vidi Comedi προωθεί την ιδέα μαγειρικής υγιεινών, θρεπτικών και γρήγορων γευμάτων από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους με τη χρήση των προτεινόμενων συνταγών, αποφεύγοντας έτσι τα ταχυφαγεία και τα επεξεργασμένα πρώτα υλικά. Καθώς οι συνταγές προέρχονται από όλη την Ευρώπη, οι μάγειρες ανακαλύπτουν τις διασυνοριακές συσχετίσεις σε νέο επίπεδο.

Το «Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία» έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων και τη συμμετοχή τους στο σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Επιβραβεύει τα έργα που πραγματοποιούνται από νέους ανθρώπους που προωθούν την κατανόηση και την ανάπτυξη κοινής αντίληψης της ευρωπαϊκής ταυτότητας και προσφέρουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μέσα στην ίδια κοινότητα.

Το Veni Vidi Comedi  θα ανταγωνιστεί με 27 άλλα εθνικά έργα στην ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει στο Aachen την Πέμπτη 7 Απριλίου, 2016.

Καλή τύχη Veni Vidi Comedi.
https://venividicomedi.eu/

ECYP2016_vvc_image1

Share This:

Η CWA στηρίζει το mining humanistic data workshop 2016

conferences_logoΣτα πλαίσια των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης, η CWA έχει την τιμή να είναι χορηγός του 5ου εργαστηρίου εξόρυξης δεδομένων ανθρωπιστικών επιστημών (mining humanistic data workshop).

Το εργαστήριο αποτελεί πλέον θεσμό υπό την αιγίδα των διεθνών συνεδρίων και φέτος θα λάβει χώρα στα πλαίσια του 12ου διεθνούς συνέδριου στις εφαρμογές και καινοτομίες της τεχνητής νοημοσύνης (IFIP International Conference on Artificial Intelligence Applications and Innovations – ΑΙΑΙ) που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 16-18 Σεπτεμβρίου 2016.

Το εργαστήριο διοργανώνεται από έγκριτα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστήμιου και του Πανεπιστημίου Πατρών και αναμένεται να προσελκύσει πρωτότυπες εργασίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Επισκεφτείτε το website του συνεδρίου στο https://conferences.cwa.gr/mhdw2016

Share This:

Το νέο μας παιχνίδι σε δράση

3D printerΤο καινούργιο παιχνίδι της CWA είναι ένας εκτυπωτής 3D.

Έχουμε ήδη εκτυπώσει το λογότυπο της εταιρίας και κάποια χρήσιμα αντικείμενα για την καθημερινότητα της δουλειάς.

Η διαδικασία για το λογότυπο κράτησε κάτι περισσότερο από μία ώρα μέχρι να ετοιμάσουμε το μοντέλο μας και να το εκτυπώσουμε αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε.

Οι εκτυπωτές 3D έκαναν την εμφάνιση τους γύρω στο 1980 και έχουν πολλές και ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Τομείς όπως η ιατρική με διάφορες εργασίες πάνω στις δυνατότητες που προσφέρουν  οι  εκτυπωτές 3D έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην επιστημονική κοινότητα. Μπορείτε να δείτε κάποια παραδείγματα εδώ [1, 2, 3]. Ακόμη χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική για την δημιουργία μακετών, την τέχνη και υπάρχουν σχέδια για την χρήση τους στον τομέα του φαγητού.

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον από το ευρύ κοινό γύρο απ’ τη συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται όλο και πιο έντονο με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πλέον στην αγορά πολλά μοντέλα εκτυπωτών 3D που απευθύνονται σε “χομπίστες” και τελικούς χρήστες.

Share This:

Κεφάλαιο: διοργάνωση συνεδρίων

tagsΈνα συνέδριο έχει πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουν οι διοργανωτές, από τα πρακτικά που είναι απαραίτητα για την διεξαγωγή μέχρι ότι μπορεί να προκύψει (έχει τύχει να ψάχνουμε γιατρούς, να ξεμένουν μπουφάν, να δίνουμε οδηγίες για παραλίες και clubs και πολλά άλλα).

Το θέμα είναι η σωστή οργάνωση και η προσοχή στις λεπτομέρειες. Και ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το websiteτου συνεδρίου πρέπει να είναι κατατοπιστικό, η σύνδεση του με διάφορα socialmediaείναι απαραίτητη και η ανάγκη για φρέσκο περιεχόμενο επιβάλλεται.

Continue Reading…

Share This:

Debugging… σε φορητό επίπεδο

mobile-web-debuggingΤη στιγμή που αποφασίζεις να δοκιμάσεις σε μία φορητή συσκευή την ιστοσελίδα (ή web εφαρμογή) που τόσο καιρό φτιάχνεις με αγάπη και μεράκι, αντιλαμβάνεσαι πως ενώ ο browser είναι o ίδιος και όλοι δουλεύουν για να τον κάνουν όσο πιο συμβατό γίνεται με την αντίστοιχη desktop έκδοση, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα. Αν το layout σου στη μικρή οθόνη μοιάζει να έχει επιρροές από Picasso (ναι, το γνωστό ζωγράφο) τότε να κατηγορήσεις το μη προσαρμόσιμο σχεδιασμό σου (τους CSS κανόνες για μικρές οθόνες που δεν έβαλες, τα meta tags που ξέχασες, κλπ. κλπ.), και φυσικά το μη συνεργάσιμο browser. Αν το πρόβλημα όμως δεν είναι εμφανισιακό αλλά λειτουργικό, δηλαδή πατάς εκείνο το ωραίο καμπυλωτό κουμπί που έφτιαξες και δεν κάνει απολύτως τίποτα, τότε τα πράγματα είναι κάπως πιο δύσκολα γιατί μάλλον ο JavaScript κώδικας σου απέτυχε και άντε να βρεις τι πήγε στραβά.

Continue Reading…

Share This:

Κερκυραϊκό Πάσχα

smartphoneΤο Κερκυραϊκό Πάσχα είναι μια εφαρμογή για πλατφόρμες / smartphones / tablets που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα android (έκδοση τουλάχιστον 3.0 ή νεότερη).

Σκοπός της εφαρμογής είναι η παρουσίαση και ανάδειξη των από αιώνων Κερκυραϊκών εθίμων του Χριστιανικού ορθόδοξου Πάσχα, καθώς και η προβολή της νήσου και της παλαιάς πόλεως Κέρκυρας που έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Continue Reading…

Share This:

Μαζική αλλαγή διαστάσεων εικόνων

matlabΈστω πως έχετε πολλές (πολλές!) εικόνες και θέλετε να τις δείξετε στους φίλους σας έστω κάποιο κοινωνικό εικονικό δίκτυο (γκου χου, γκου χου, ονόματα δε λέμε).

Παρατηρείτε πως κάθε φορά που πρέπει να ανεβάσετε ένα album από την τελευταία σας εξόρμηση στη φύση ή εκείνο το φοβερό πάρτι, το εν λόγω δίκτυο κάνει 3456* 10^10 ώρες μέχρι να τις ανεβάσει.

Είναι προφανές (για να μη πούμε προφανέστατο) πως η ολοκαίνουργια φωτογραφική σας με τα 20 mega pixel, που τραβά τέλειες φωτογραφίες, ΔΕΝ έχει να κάνει τίποτε με το πρόβλημα αυτό. Βέβαια, παρατηρείτε επίσης πως ο σκληρός σας δίσκος τώρα τελευταία «σαν πολύ γρήγορα να γεμίζει».

Continue Reading…

Share This:

9ο κυνήγι του θησαυρού της Κερκυραϊκής Μασκαράτας!!!

afisa-2014-κυνήγι-του-θησαυρού-724x1024Για άλλη μια χρονιά η Κερκυραϊκή Μασκαράτα ετοιμάζει ένα μαγικό κυνήγι θησαυρού στους δρόμους της Κέρκυρας.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 14.30 μικροί και μεγάλοι μασκαράδες συναντιούνται στην Κοφινέτα και αναζητούν τον κρυμμένο θησαυρό!!

Όλη η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο παιχνιδότοπο και οι συμμετέχοντες αναζητούν τις απαντήσεις που θα τους οδηγήσουν στον θησαυρό, ανακαλύπτοντας και μαθαίνοντας πληροφορίες για την Κέρκυρα.

Continue Reading…

Share This:

Ήρθε η ώρα για την τούρτα μας

birthday-cake-corbisΓενέθλιος μήνας ο Φεβρουάριος για την CWA, φέτος γινόμαστε 1!!!
Μια χρονιά γεμάτη άγχη αλλά και όμορφες στιγμές. Δεν παραπονιόμαστε, με όρεξη για δουλειά και φαντασία θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην κορυφή.

Το μήνα αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε διάφορα happenings για να γιορτάσουμε τον πρώτο μας χρόνο.  Από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις μέχρι events και φυσικά ενδιαφέροντα posts.

Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Η ομάδα της Creative Web Applications

Share This: